Δημόσιες σχέσεις και ανθρώπινα δικαιώματα: η επικοινωνιακή εκστρατεία της Unicef για τα παιδιά στρατιώτες της Αφρικής

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Δημόσιες σχέσεις και ανθρώπινα δικαιώματα: η επικοινωνιακή εκστρατεία της Unicef για τα παιδιά στρατιώτες της Αφρικής

Νικολουδάκη, Δέσποινα-Νεκταρία

Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η διερεύνηση των Δημοσίων Σχέσεων και των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και ο τρόπος που αυτές σχετίζονται με την εκστρατεία που πραγματοποιεί η Unicef για τα παιδιά στρατιώτες της Αφρικής. Δύο είναι οι άξονες προβληματισμού. Ο πρώτος είναι ο εντοπισμός, η διατύπωση και η τήρηση ή μη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από την παγκόσμια κοινωνία και ο δεύτερος η συμβολή της Unicef στην προσπάθεια αυτή. Το όλο ενδιαφέρον του θέματος έγκειται και αυτό σε δύο άξονες. Ο πρώτος άξονας είναι η ευαισθητοποίηση που εγείρεται σε όλους τους απλούς πολίτες, που ακούνε και μαθαίνουν για δυστυχείς και απευκταίες καταστάσεις. Ο δεύτερος άξονας είναι αυτός που διεξοδικά διερευνάται στο παρών κείμενο και δεν είναι άλλος από την κρατική στάση στις αντιξοότητες, από τη προβολή των συμφορών από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και από την προσπάθεια της Unicef και άλλων Μη Κυβερνητικών Οργανισμών να ευαισθητοποιήσουν και να κινητοποιήσουν την κοινή γνώμη. Είναι μία υπόθεση που μας αφορά όλους και ο καθένας από μας μπορεί είτε λίγο είτε περισσότερο να συνεισφέρει στη λύση του προβλήματος.

Thesis
NonPeerReviewed

Δημόσιες σχέσεις
Ανθρώπινα δικαιώματα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.