Εφαρμογές και υπηρεσίες στο web 2.0

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Εφαρμογές και υπηρεσίες στο web 2.0

Ματσούκα, Μαρία

Στην σημερινή εποχή, υπάρχει ραγδαία εξέλιξη στην τεχνολογία καθημερινά, καθώς δημιουργούνται νέα δεδομένα και νέες προκλήσεις στο χώρο του διαδικτύου. Τα χαρακτηριστικά του web 2.0 είναι εμφανή καθώς μια ιστοσελίδα μπορεί να εμπεριέχει ιστολόγιο, RSS feed, wiki, podcasts και ετικέτες. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται διευκολύνουν τις τεχνολογίες και παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του, όπου μαζί με τους χρήστες προωθούν τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες και αποτελούν το φαινόμενο της κοινωνικής δικτύωσης. Η φιλοσοφία του νέου Web2.0 αντικατοπτρίζεται στη συνεργασία των χρηστών, με χρήσιμα εργαλεία, κοινωνική συναναστροφή, ψυχαγωγία και ενημέρωση. Η παρούσα εργασία εξηγεί τον ψηφιακό κόσμο του web 2.0 και συγκεκριμένα τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές του. Αξιολογούνται τα εργαλεία του και δίνεται έμφαση στην χρήση αυτών. Τέλος, αναλύεται η κατάσταση που επικρατεί μεταξύ των Ελλήνων –χρηστών και του διαδικτύου.

Thesis
NonPeerReviewed

Πληροφορική - Τεχνολογία
Διαδίκτυο (Internet)

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.