Η εξέλιξη της Αγροτικής Τράπεζας στον συνεχώς μεταβαλλόμενο τραπεζικό κλάδο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Η εξέλιξη της Αγροτικής Τράπεζας στον συνεχώς μεταβαλλόμενο τραπεζικό κλάδο

Ρήγος, Δημήτριος

Η Αγροτική Τράπεζα στα 78 χρόνια ζωής της είχε καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη της γεωργικής οικονομίας στη χώρας μας διαδραματίζοντας πρωτεύοντα ρόλο στις μεταρρυθμίσεις, στην ανάπτυξη των συνεταιρισμών και των βιομηχανιών κλάδου. Έχοντας παράλληλα μια έντονη κοινωνική συνεισφορά σε κρίσιμες ιστορικές περιόδους, όπως στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο , στην Κατοχή , στην Αντίσταση αλλά και στην ανασυγκρότηση της μεταπολεμικής Ελλάδας. Στην παρούσα εργασία στο πρώτο μέρος γίνεται μια ιστορική διαδρομή της τράπεζας και χωρίζεται στα εξής κεφάλαια: τα πρώτα χρόνια (1929-1939), Κατοχή-Σχέδιο Μαρσαλ, Καθιέρωση, Δικτοτορία-Μεταπολίτευση, Σύγχρονη τράπεζα(1982-1998) και νέα εποχή (1999-2004). Στο επόμενο κεφάλαιο αναλύεται το μάρκετινγκ της τράπεζας. Στο τέλος καταγράφονται τα συμπεράσματα.

Thesis
NonPeerReviewed

Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες
Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.