Εθνικισμός και ο ρόλος των Μ.Μ.Ε. για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Εθνικισμός και ο ρόλος των Μ.Μ.Ε. για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος

Σάκκου, Μαρίνος

Στην παρούσα μελέτη επιχειρήθηκε να διαπιστωθεί ο ρόλος των Μ.Μ.Ε στην εξωτερική πολιτική, για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος. Η έρευνα έγινε μέσα από την ανασκόπηση σχετικής βιβλιογραφίας, με άρθρα στο διαδίκτυο, καθώς και με την ανάγνωση άρθρων σε εφημερίδες. Σημαντική βοήθεια στο ερευνητικό έργο ήταν οι συνεντεύξεις που πάρθηκαν από πολιτικούς και δημοσιογράφους.Από την επεξεργασία των δεδομένων προκύπτει ότι υπάρχει ακόμη και στις μέρες μας έξαρση του εθνικισμού στην Κύπρο. Αυτό οφείλεται κυρίως στην συνεχιζόμενη κατοχή και στις μνήμες στον ανθρώπων, καθώς και στο εκπαιδευτικό σύστημα που νοσεί. Υπάρχει, επίσης, προπαγάνδα μέσα από την πολιτική γραμμή που το κάθε κόμμα θέλει να περάσει. Τα Μ.Μ.Ε μεγεθύνουν σημαντικά γεγονότα και μεταφέρουν μηνύματα που θα τα χαρακτηρίζαμε ως εθνικιστικά και προπαγανδιστικά, δίνοντας όμως ένα αρνητικό χαρακτήρα, καθώς είναι πάντα έτοιμα να κατακρίνουν καθετί που θα μπορούσε να αποτελέσει ελπίδα για το μέλλον αυτού του τόπου.

Thesis
NonPeerReviewed

Εθνικισμός
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Πολιτικές απόψεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.