Το ελαιόλαδο ως βασική θρεπτική ουσία για τον ανθρώπινο οργανισμό, αποτελεί πηγή ενέργειας, κύριο φορέα λιποδιαλυτών, βιταμινών, προστατευτικό συστατικό από διάφορες ασθένειες, αλλά και εύγευστο, χορταστικό τρόφιμο. Στην παρούσα εργασία, αρχικά, γίνεται αναφορά λιπαρές ουσίες του ελαιόλαδου. Ακολουθεί αναλυτικά η σύσταση του ελαιολάδου και αναφέρονται οι κατηγορίες του. Στη συνέχεια εξετάζονται οι ευεργετικές ιδίοτητές του και η επίδραση του στην ανθρώπινη υγεία. Στο επόμενο κεφάλαιο αναλύονται τα λιπαρά Ωμέγα οξέα. Στο τέλος παρατίθενται τα συμπεράσματα της έρευνας.