Το ελαιόλαδο και οι ευεργετικές του επιδράσεις στην υγεία του ανθρώπου

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Το ελαιόλαδο και οι ευεργετικές του επιδράσεις στην υγεία του ανθρώπου

Σεργιάδης, Μανώλης

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2008

2008


Το ελαιόλαδο ως βασική θρεπτική ουσία για τον ανθρώπινο οργανισμό, αποτελεί πηγή ενέργειας, κύριο φορέα λιποδιαλυτών, βιταμινών, προστατευτικό συστατικό από διάφορες ασθένειες, αλλά και εύγευστο, χορταστικό τρόφιμο. Στην παρούσα εργασία, αρχικά, γίνεται αναφορά λιπαρές ουσίες του ελαιόλαδου. Ακολουθεί αναλυτικά η σύσταση του ελαιολάδου και αναφέρονται οι κατηγορίες του. Στη συνέχεια εξετάζονται οι ευεργετικές ιδίοτητές του και η επίδραση του στην ανθρώπινη υγεία. Στο επόμενο κεφάλαιο αναλύονται τα λιπαρά Ωμέγα οξέα. Στο τέλος παρατίθενται τα συμπεράσματα της έρευνας.

Ε > Ελαιόλαδο
Δ > Διατροφή - Ποιότητα

Διατροφή - Ποιότητα
Ελαιόλαδο

Greek

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)