Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Παρουσίαση E.A.Σ. Φλώρινας

Σκένδος, Ευάγγελος

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2008

2008


Στη χώρα μας οι αγροτικοί συνεταιρισμοί εμφανίστηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα, ενώ ο πρώτος συνεταιριστικός νόμος ψηφίστηκε το 1914 (Ν. 602/1914). Καθυστερημένα σε σχέση με ορισμένες δυτικοευρωπαϊκές χώρες και η καθυστέρηση σχετίζεται με τη ανάπτυξη των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής στη χώρα μας. Το ΜΕΡΟΣ Α ́ χωρίζεται σε τρία κεφάλαια, στην εισαγωγή του πρώτου κεφαλαίου γίνεται προσπάθεια να δοθεί ένας ορισμός του συνεταιρισμού , παρακάτω, γίνεται αναφορά στην εξέλιξη του συνεταιριστικού κινήματος διεθνώς, στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται εκτενής αναφορά στην εξέλιξη του συνεταιρισμού στην Ελλάδα. Στο τρίτο κεφάλαιο παρατίθενται οι πρόσφατοι νόμοι 2369/1993 και 2810/2000 με τα άρθρα για τις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις σε μια προσπάθεια να γίνει πιο εύκολα κατανοητό στον αναγνώστη αυτής της εργασίας το τέταρτο κεφάλαιο που πραγματοποιείται η παρουσίαση της Αγροτικής Συνεταιριστικής Οργάνωσης της Φλώρινας . Ακολουθεί η παρουσίαση της Ε.Α.Σ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ με όλα τα στοιχεία της (ιστορικό, καταστατικό, δραστηριότητες, πάγια, λογιστική οργάνωση). Ακολουθεί το παράρτημα και μερικές προοπτικές για την ανάπτυξη του συνεταιριστικού κινήματος. Η εργασία κλείνει με την αναφορά στην βιβλιογραφία που χρησιμοποιήθηκαν για την σύνταξη της εργασίας.

Σ > Συνεταιρισμοί
Α > Αγροτικά προϊόντα
Σ > Στρατηγικός σχεδιασμός

Συνεταιρισμοί
Αγροτικά προϊόντα
Στρατηγικός σχεδιασμός

Ελληνική γλώσσα

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.