Αγροτική ανάπτυξη Νομού Εύβοιας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Αγροτική ανάπτυξη Νομού Εύβοιας

Σκούρου, Μαρία

Η Στερεά Ελλάδα με το νησί Εύβοια να καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της χώρας, είναι η δεύτερη σε μέγεθος γεωγραφική περιφέρεια της Ελλάδας και αποτελεί αυτόνομη διοικητική περιφέρεια από την οποία εξαιρείται η περιφέρεια περιοχής πρωτευούσης. Στην ίδια διοικητική περιφέρεια περιλαμβάνονται ακόμη τα νησιά του Αργοσαρωνικού, ένα τμήμα της Πελοποννήσου, τα Κύθηρα και η Σκύρος. Η Εύβοια αποτελούσε το ανατολικό τμήμα της Στερεάς Ελλάδας, όμως η καταβύθιση επιμήκους τμήματος διαμόρφωσε τη σημερινή μορφολογία. Ανάμεσα στη Στερεά και την Εύβοια είναι ο βόρειος και ο νότιος Ευβοϊκός, ενώ η Εύβοια βρέχεται από την ανατολική μεριά από το Αιγαίο Πέλαγος. Απαρτίζεται από τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας και Εύβοιας. Η οικονομία της Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας στηρίζεται σε πολλούς τομείς παραγωγής. Η γεωργία είναι αρκετά ανεπτυγμένη στις περισσότερες περιοχές και τα κυριότερα προϊόντα της αγροτικής παραγωγής είναι τα σιτηρά, τα κηπευτικά, το ελαιόλαδο, τα σταφύλια και το κρασί. Ανεπτυγμένη είναι ακόμα η κτηνοτροφία, η πτηνοτροφία και η μελισσοκομία. Σημαντική ακόμη είναι η παραγωγή ορυκτών πετρωμάτων και μεταλλευμάτων μια και το υπέδαφος της Στερεάς είναι πολύ πλούσιο σε ορυκτά όπως ο βωξίτης, ο λευκόλιθος και άλλα ορυκτά. Αναπτυγμένος είναι ακόμα ο βιομηχανικός κλάδος, αλλά και ο τουρισμός.

Thesis
NonPeerReviewed

Αγροτική ανάπτυξη

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.