Η ευρωπαϊκή αγορά τροφίμων και η εμπορευματική και γεωγραφική διάρθρωση των εισαγωγών, παραλαβών: περίπτωση ομίλου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Η ευρωπαϊκή αγορά τροφίμων και η εμπορευματική και γεωγραφική διάρθρωση των εισαγωγών, παραλαβών: περίπτωση ομίλου

Χουζανά, Άννα Μ
Κουμαρίδης, Γιώργος

Στην παρακάτω εργασία θα αναφερθούμε στην Ευρωπαϊκή Αγορά Τροφίμων στο μέλλον της, στις εισαγωγές και εξαγωγές της, επίσης θα αναπτύξουμε το θέμα των super market και ειδικά τον όμιλο Μασούτη. Ακόμη θα εξετάσουμε τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τρίτες χώρες όπως και τον ανταγωνισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής που είναι ένας από τους κυριότερους ανταγωνιστές της. θα αναφερθούμε στην Ελληνική αγορά τροφίμων, στις σχέσεις της με τρίτες χώρες καθώς και το σημαντικό ρόλο που παίζουν οι εξαγωγές και οι εισαγωγές της, στο γενικό σύνολο της Ευρωπαϊκή Αγοράς Τροφίμων. Θα τονίσουμε το θέμα της ασφάλειας των τροφίμων το οποίο είναι το κυριότερο και ουσιαστικότερο ζήτημα στον τομέα αυτό. Ένα εξίσου αντικείμενο που θα ερευνήσουμε ακόμη είναι ο έλεγχος που πραγματοποιείτε στα τρόφιμα. Σε αυτό το σημείο πρέπει να υπογραμμίσουμε το σημαντικό ρόλο που παίζουν τα μεταλλαγμένα τρόφιμα στην αγορά και πως η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να το αντιμετωπίσει με διαφόρους νομούς. Ακόμη θα σχολιάσουμε τα καταστήματα τροφίμων, τη λειτουργιά και το μέλλον τους, όπως επίσης και τις καινοτομίες που θα χρησιμοποιήσουν για τη καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη και την ασφάλεια του καταστήματος. Τέλος θα αναφερθούμε στη λειτουργιά του ομίλου Μασούτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και στο δίκτυο διανομής του ομίλου.

Thesis
NonPeerReviewed

Κλάδος τροφίμων
Εμπόριο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.