Σχεδιασμός μηχανήματος για το κυλινδράρισμα λαμαρίνας μορφής μέσω PLC

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Σχεδιασμός μηχανήματος για το κυλινδράρισμα λαμαρίνας μορφής μέσω PLC

Στεφανής, Αθανάσιος Χ.

Ο σκοπός της διπλωματικής εργασίας ήταν ο σχεδιασμός ενός μηχανήματος το οποίο θα είναι σε θέση να δίνει καμπυλότητα σε μία ήδη μορφοποιημένη λαμαρίνα μήκους 1,5 μέτρου. Το μηχάνημα δίνει ακτίνα καμπυλότητας από 500χιλ μέχρι 1500χιλ. σε λαμαρίνα πάχους 4 χιλ. Διαθέτει 3 ράουλα, 2 κάτω σταθερά, και ένα πάνω το οποίο μετακινείται στον κάθετο άξονα ανάλογα με την ακτίνα καμπυλότητας που θα θέλουμε να δώσουμε στην λαμαρίνα. Η περιστροφή των ράουλων γίνεται από έναν ηλεκτροκινητήρα με πλανητικό κιβώτιο ταχυτήτων. Στο επάνω ράουλο δεν θα δίνεται κίνηση αλλά θα περιστρέφεται από το πέρασμα της λαμαρίνας. Η κάθετη κίνηση στο επάνω ράουλο γίνεται υδραυλικά, και η εντολή δίνεται μέσω ενός PLC (Programmable Logic Controllers) το οποίο δέχεται τιμές για την ακτίνα καμπυλότητας και ανάλογα καθορίζει το ύψος από το επάνω ράουλο. Η σχεδίαση του μηχανήματος έγινε στο πρόγραμμα Solid works.

Thesis
NonPeerReviewed

Αυτόματος έλεγχος
Προγραμματιζόμενοι ελεγκτές

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.