Κλαδική ανάλυση της απασχόλησης στη χώρα μας και παρουσίαση των βασικών χαρακτηριστικών της αγοράς εργασίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Κλαδική ανάλυση της απασχόλησης στη χώρα μας και παρουσίαση των βασικών χαρακτηριστικών της αγοράς εργασίας

Τηλαβερίδου, Ελευθερία

Η εργασία που παρουσιάζεται παρακάτω αναφέρεται στα βασικά χαρακτηριστικά της αγοράς εργασίας και την κλαδική ανάλυση της απασχόλησης στην Ελλάδα. Για την εκπόνηση της εργασίας χρησιμοποιήθηκαν κυρίως, άρθρα & δημοσιεύματα από εφημερίδες και περιοδικά οικονομικού περιεχομένου, έρευνες καθώς επίσης και ομιλίες από παρουσιάσεις, ημερίδες και συνέδρια με ανάλογο θέμα. Σημαντική πηγή στην έρευνα αποτέλεσε το διαδίκτυο και η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Το κεφάλαιο 1 πραγματεύεται με τα βασικά χαρακτηριστικά της αγοράς εργασίας, τους τύπους και τις μορφές απασχόλησης καθώς επίσης και τα βασικά χαρακτηριστικά της. Στη συνέχεια αναφέρονται τα είδη ανεργίας και τα χαρακτηριστικά της, όπως επίσης και τα επίπεδα απασχόλησης στη χώρα μας. Το κεφάλαιο 2 αναλύει τα επίπεδα απασχόλησης στην Ελλάδα και καταγράφει τα ποσοστά τόσο της απασχόλησης όσο και της ανεργίας ανά περιφέρεια. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 3 επιχειρείται προσέγγιση για τα μοντέλα προβλέψεων, τους λόγους που διαμόρφωσαν την απασχόληση τα τελευταία χρόνια, τις επιπτώσεις της ανεργίας και κυρίως τις προβλέψεις για το μέλλον και τα μέτρα αντιμετώπισης.

Thesis
NonPeerReviewed

Απασχόληση (Οικονομική θεωρία)

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.