Κοινωνία της πληροφορίας: πρόσβαση, χρήση, δικαιώματα: η περίπτωση της Ελλάδας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Κοινωνία της πληροφορίας: πρόσβαση, χρήση, δικαιώματα: η περίπτωση της Ελλάδας

Δημάδης, Δήμος

Η παρακάτω εργασία παρουσιάζει όλους αυτούς τους τρόπους, ώστε να γίνει πιο εφικτή μια Κοινωνία της Πληροφορίας με τη βοήθεια και τη συμμετοχή όλων. Η κοινή προσπάθεια πολιτείας και πολιτών μπορεί να αποτελέσει τον απόλυτο συνδυασμό για την επίτευξη του στόχου. Σκοπός της εργασίας είναι να μας παρουσιάσει τι είναι Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) και πως αυτή αναπτύσσεται και εξελίσσεται κάτω από συγκεκριμένες πρακτικές και μεθόδους που χρειάζεται να εφαρμοστούν σχεδόν σε όλους τους τομείς της καθημερινής μας ζωής. Η εργασία εμπεριέχει τις προϋποθέσεις που χρειάζεται ο απλός πολίτης, ώστε να μπορέσει να γίνει ενεργό μέλος της προσπάθειας για την πραγματοποίηση του κεντρικού στόχου, που δεν είναι άλλος από το να εξετάσει τις προϋποθέσεις που χρειάζεται ένας πολίτης για να συμμετέχει ενεργά στην δημιουργία της Κοινωνία της Πληροφορίας. Ένας από τους βασικούς στόχους της Κοινωνία της Πληροφορίας είναι το γεφύρωμα του πληροφοριακού χάσματος και την καθημερινή χρήση των νέων τεχνολογιών, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δεξιότητα.

Thesis
NonPeerReviewed

Κοινωνία της πληροφορίας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.