Ο χώρος της ανακύκλωσης ελαστικών και η συνδρομή της tyres herco στον κλάδο αυτό

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Ο χώρος της ανακύκλωσης ελαστικών και η συνδρομή της tyres herco στον κλάδο αυτό

Καψωμενάκης, Ηλίας Ε.

Η πτυχιακή εργασία η οποία παρουσιάζεται αναλύει το πρόβλημα της ανακύκλωσης στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα την ανακύκλωση των χρησιμοποιημένων ελαστικών. Μέσα από πληροφορίες παρουσιάζονται δύο εταιρείες η Ecoelastka A.E. Και η Tyres Herco SA οι οποίες έχουν άμεση συνεργασία στο συγκεκριμένο τομέα. Μέσω των στατιστικών στοιχείων από την εταιρεία Ecoelastika A.E γίνεται μια άμεση επαφή για το που βρίσκεται η Ελλάδα στον τομέα της συγκομιδής και μεταφοράς των χρησιμοποιημένων προϊόντων μέχρι αυτά να παραδοθούν στις εταιρείες ανακύκλωσης, στη συγκεκριμένη περίπτωση στην Tyres Herco SA η οποία με την σειρά της θα κάνει την ανακύκλωση δημιουργώντας νέα προϊόντα όπως είναι το καουτσούκ, τα λινά και το ατσάλι, προϊόντα τα οποία θα τα προωθήσει στην εγχώρια αγορά αλλά και στην αγορά του εξωτερικού. Δίνονται επίσης στατιστικά στοιχεία για το που βρίσκονται και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο αφορά την ανακύκλωση γενικά. Τέλος υπάρχει μια άμεση αναφορά στα οφέλη που έχουν ήδη προσκομίσει χώρες στις οποίες η ανακύκλωση και πιο συγκεκριμένα η ανακύκλωση των ελαστικών έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα των κατοίκων των συγκεκριμένων χωρών δημιουργώντας παράλληλα άμεση σύγκριση με τα οφέλη που θα έχει η Ελλάδα στο εγγύς μέλλον σε περίπτωση που ακολουθήσει τον δρόμο που έχουν χαράξει ανεπτυγμένες χώρες στον τομέα της ανακύκλωσης όπως είναι η Γερμανία.

Thesis
NonPeerReviewed

Ανακύκλωση
Ελαστικό - Βιομηχανία και εμπόριο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.