Διατλαντικοί και ενδοευρωπαϊκοί δεσμοί ασφαλείας η και ανασφάλειας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Διατλαντικοί και ενδοευρωπαϊκοί δεσμοί ασφαλείας η και ανασφάλειας

Καραγκούνης, Ευάγγελος

Στην παρούσα εργασία, το πρώτο μέρος αναφέρεται στην αναζήτηση της ασφάλειας που αποτελεί βασικό κίνητρο στην εξέλιξη των ανθρώπινων κοινωνιών. Ακολουθεί αναφορά στην προσπάθεια του ανθρώπου να βελτιώσει το περιβάλλον της ασφαλής διαβίωσης του ανέπτυξε τη στρατιωτική τεχνολογία. Η μεγάλη πρόοδος που σημειώθηκε στον τομέα αυτό με επίκεντρο τα πυρηνικά όπλα φάνηκε προς στιγμή ότι θα δημιουργούσε ένα κλίμα ασφάλειας και ευημερίας. Η αντιμετώπιση των ζητημάτων ασφάλειας απαιτεί εμβάθυνση στις γενεσιουργές αιτίες που δυστυχώς είναι πολλές και μερικές φορές δυσχερώς διαγνώσιμες. Για τον λόγο αυτό, ο εντοπισμός των παραμέτρων που συγκροτούν την προβληματική γύρω από την ασφάλεια ή και τα μέσα επίλυσής της, κρίνεται ως άμεσης προτεραιότητας. Δυστυχώς, τα κράτη μέλη της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του ΟΑΣΕ (που αποτελούν τους κατεξοχήν οργανισμούς ασφάλειας της Ευρώπης), δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να αντιμετωπίσουν τα σύγχρονα ζητήματα ασφάλειας στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Τέλος γίνεται αναφορά Επιπρόσθετα, γίνεται αναφορά στις επιχειρησιακές δυνατότητες των ευρωατλαντικών οργανισμών ασφάλειας, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχετικά με την επίτευξη των στόχων τους, καθώς επίσης και στις μελλοντικές εκτιμήσεις αναφορικά με τις προοπτικές τις ευρωπαϊκής αμυντικής ολοκλήρωσης.

Thesis
NonPeerReviewed

Διεθνείς οργανισμοί

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.