Ο βιολογικός καθαρισμός Κορίνθου - Λουτρακίου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Ο βιολογικός καθαρισμός Κορίνθου - Λουτρακίου

Ασημακοπούλου, Φωτείνη

Αυτός ο περίφημος και απαραίτητος μηχανισμός είναι όχι απλά αναγκαίος αλλά χωρίς αυτόν δεν νοείται πόλη βιώσιμη που να ζουν στοιχειωδώς αξιοπρεπώς οι κάτοικοι της. Όλα τα οικιακά απόβλητα διοχετεύονται μέσω ενός αποχετευτικού σωλήνα συγκεντρώνονται όλα μαζί σε έναν κλειστό χώρο όπου εκεί επεξεργάζονται. Ο καθαρισμός αυτός γίνεται με τους μικροοργανισμούς αυτούς που τα ίδια τα απόβλητα έχουν και γι’ αυτό ο τρόπος αυτός λέγεται βιολογικός καθαρισμός, επειδή χρησιμοποιεί τη βιολογία ή τη φυσιολογική ύπαρξη με το πλήθος των μικροοργανισμών που έχουν. Με λίγα λόγια ο καθαρισμός βασίζεται στη δράση και τη λειτουργία των μικροβίων που υπάρχουν στη φύση και πιο συγκεκριμένα στα οικιακά απόβλητα ή «βοθρολύματα».

Thesis
NonPeerReviewed

Βιολογικός καθαρισμός

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.