Ελληνικά προϊόντα Π.Ο.Π. ζωικής προέλευσης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Ελληνικά προϊόντα Π.Ο.Π. ζωικής προέλευσης

Καραϊσκάκη, Τραϊανή

Τα Ελληνικά τυριά ΠΟΠ είναι προϊόντα Πιστοποιημένα από τον Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης AGROCERT, αναγνωρίζονται για την ξεχωριστή τους ποιότητα και εκτιμούνται από τους καταναλωτές. Η αναγνώριση για τα γεωργικά προϊόντα και τρόφιμα δίνει την δυνατότητα στους παραγωγούς κυρίως αυτών που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές να προωθήσουν και να παρουσιάσουν ευκολότερα τα προϊόντα τους καθώς έχουν εξειδικευμένα χαρακτηριστικά. Την τελευταία δεκαετία έχει καταγραφεί μια σταθερά ανερχόμενη προτίμηση για το συσκευασμένα τυριά ΠΟΠ, παρά το γεγονός ότι η τελική τιμή πώλησης τους είναι υψηλότερη από την αντίστοιχη τιμή αυτών που διατίθενται σε χύμα μορφή. Η λέξη ποιότητα είναι λέξη κλειδί για τους καταναλωτές και αναζητούν τρόφιμα με ειδικά χαρακτηριστικά. Το κριτήριο της τιμής όμως συχνά υπερισχύει του κριτηρίου, της ποιότητας και αυτό είναι το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα των Προϊόντων Ιδιωτικής Ετικέτας, γεγονός που έχει επιφέρει αλλαγές στον προσανατολισμό των επιχειρήσεων αλλά και στις σχέσεις μεταξύ των λιανέμπορων και προμηθευτών. Επίσης, τα τελευταία χρόνια ως ΠΟΠ προϊόντα έχουν αναγνωρισθεί το αρνάκι και το κατσικάκι Ελασσόνας θα ικανοποιήσει τους καταναλωτές με εγγυήσεις για την προέλευση και τον τρόπο παραγωγής τους, θα προωθήσει και θα αναδείξει τα προϊόντα αυτά στις αγορές, με προσδοκία την αύξηση των τιμών του παραγωγού και τη βελτίωση του εισοδήματος των κτηνοτρόφων των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών. Η ιδιαιτερότητα των προϊόντων και η ποιοτικά χαρακτηριστικά των αρνιών και κατσικιών ΠΟΠ Ελασσόνας οφείλονται στις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες.

Thesis
NonPeerReviewed

Προϊόντα - Εμπορική ονομασία
Τυποποίηση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.