Μελέτη και περιγραφή υδραυλικών - μηχανικών ανελκυστήρων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Μελέτη και περιγραφή υδραυλικών - μηχανικών ανελκυστήρων

Τσιριμώκος, Βασίλειος
Σταματάκος, Χαράλαμπος

Στο κεφάλαιο αυτό 0α γίνει μια ιστορική αναδρομή, σχετική με την εμφάνιση των πρώτων ανελκυστήρων και την εξελιγμένη σημερινή τους μορφή. Οι ανελκυστήρες είναι συστήματα που εξυπηρετούν την κατακόρυφη μεταφορά ανθρώπων και φορτίων. Έτσι με τους ανελκυστήρες αποφεύγεται η άνοδος - κάθοδος ατόμων ή και διάφορων φορτίων από τον έναν όροφο στον άλλο μέσο) του κλιμακοστασίου. Η διάρκεια ζωής των ανελκυστήρων πρέπει να προβλέπεται μεγάλη-περίπου από 25 μέχρι 40 χρόνια. Επίσης, στη σχεδίαση τους πρέπει να προβλέπονται οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες το)ν κτιρίων, με επάρκεια 10 έως 20 χρόνων. Στις σημερινές κατασκευές, ανελκυστήρες τοποθετούνται σχεδόν σε όλα τα πολυώροφα κτίρια, χωρίς όμως να γίνεται κατάργηση του κλιμακοστασίου, η ύπαρξη του οποίου , για λόγους ασφαλείας , είναι υποχρεωτική.

Thesis
NonPeerReviewed

Ανελκυστήρες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.