Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία: η περίπτωση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία: η περίπτωση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων

Αμανατίδου, Τερψιχόρη

Το αντικείμενο που πραγματεύεται η παρούσα εργασία αφορά τα ειδησεογραφικά πρακτορεία καθώς επίσης και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ). Με τον όρο ειδησεογραφικά πρακτορεία εννοούνται οι τοπικοί ή διεθνείς οργανισμοί δημοσιογράφων που συλλέγουν, γράφουν και διανέμουν ειδήσεις στις εφημερίδες, τα περιοδικά, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τις κυβερνητικές αντιπροσωπείες και σε άλλους χρήστες. Επίσης παρέχουν την κάλυψη των ειδήσεων στους συνδρομητές τους και όλα τα μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας εξαρτώνται από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία όσον αφορά τον όγκο των ειδήσεων που φέρουν.εξετάζεται και αναλύεται, ιδιαίτερα, ένα συγκεκριμένο ειδησεογραφικό πρακτορείο που αφορά την Ελλάδα, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) που μετά την ενοποίησή του με το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΜΠΕ) φέρει πλέον τον τίτλο εθνικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Στο τέλος δίνονται, τα συμπεράσματα που προκύπτουν και αναφέρεται ο ρόλος που τα ειδησεογραφικά πρακτορεία έχουν σήμερα, ένας ρόλος διαφορετικός από αυτόν που συνήθιζαν να είχαν παλιότερα.

Thesis
NonPeerReviewed

Δημοσιογραφία
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.