Διαχείριση επικοινωνιακών κρίσεων: η περίπτωση της πτώσης του ελικοπτέρου ΣΙΝΟΥΚ

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Διαχείριση επικοινωνιακών κρίσεων: η περίπτωση της πτώσης του ελικοπτέρου ΣΙΝΟΥΚ

Καραπήτας, Νικόλαος

Σκοπός της εν λόγω εργασίας είναι να αναδειχθεί μέσα από την εξέταση της περίπτωσης της πτώσης του μοιραίου Σινούκ, η σημασίας της δημόσιας επικοινωνίας και η σπουδαιότητα εφαρμογής ενός προγράμματος διαχείρισης κρίσεων, ώστε να περιορίζονται οι δυσμενείς επιπτώσεις μιας κρίσης και να επιλύεται πιο εύκολα. Στο πρώτο κεφάλαιο αναλύεται η έννοια της κρίσης, οι τύποι των διαφόρων κρίσεων, τα βασικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν την έννοιά τους, τα στάδια από τα οποία περνούν οι διάφορες κρίσεις και τέλος η έννοια του λεγόμενου σχεδίου διαχείρισης κρίσης. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναφέρεται ο ρόλος των μέσων μαζικής ενημέρωσης σε μια κρίση, η σημασία της αποστολής τους. Στο τρίτο κεφάλαιο αναλύεται η μεθοδολογία με την οποία συλλέχθηκαν και αναλύθηκαν τα δεδομένα μέσα από τα οποία προέκυψαν σημαντικά στοιχεία για την έρευνα. Στο τέταρτο κεφάλαιο καταγράφεται η σειρά γεγονότων που είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση του μοιραίου Σινούκ και το χαμό του Πατριάρχη και της συνοδείας του, τον τρόπο που διαχειρίστηκαν τα πρόσωπα την κρίση, την αδυναμία να αναλάβει ο καθένας το μερίδιο ευθύνης του, τον τρόπο που χειρίστηκαν το ζήτημα τα ΜΜΕ. Στο τελευταίο κεφάλαιο, αναλύεται ο τρόπος που θα μπορούσε η ελληνική κυβέρνηση να αποτρέψει την κρίση.

Thesis
NonPeerReviewed

Διαχείριση κινδύνου
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.