Βία και μέσα μαζικής ενημέρωσης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Βία και μέσα μαζικής ενημέρωσης

Τσιρογιάννη, Λαμπρινή

Στην παρούσα εργασία γίνεται μια προσπάθεια να προσεγγιστεί ένα μείζον φαινόμενο σύνηθες πλέον στην κοινωνία, που αφορά την έντονη παρουσία της βίας είτε στις διαπροσωπικές σχέσεις είτε στις κοινωνικές και τον ρόλο των μέσων μαζικής επικοινωνίας σε αυτή. Στο πρώτο μέρος της εργασίας επιχειρείται η ένταξη του αναγνώστη στο θέμα και στο κλίμα της εργασίας, μέσα από μια συνοπτική εισαγωγή που ορίζει και οριοθετεί την έννοια της βίας. Εξαιρετικής σημασίας είναι οι γενεσιουργές αιτίες της βίας, οι οποίες εξηγούν την εμφάνιση του φαινομένου. Πιο συγκεκριμένα, στην ενότητα αυτή αναφέρονται οι διακρίσεις της βίας, οι μορφές, η τυπολογία. Θα μπορούσε ίσως κανείς να εντοπίσει επιπλέον παράγοντες που συμβάλλουν στη γένεση της βίας. Θα ήταν σημαντική παράλειψη η μη αναφορά των δυσμενών συνεπειών και των προεκτάσεων της βίας.

Thesis
NonPeerReviewed

Βία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.