Επικοινωνιακή τακτική των τρομοκρατικών οργανώσεων: σχέσεις τρομοκρατίας και Μ.Μ.Ε.

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2003 (EL)
Επικοινωνιακή τακτική των τρομοκρατικών οργανώσεων: σχέσεις τρομοκρατίας και Μ.Μ.Ε.

Τζέμη, Δήμητρα

.Η παρούσα μελέτη επιχειρεί την καταγραφή της εξελικτικής πορείας του ορισμού ή ακριβέστερα των ορισμών της τρομοκρατίας.. Βασική προϋπόθεση για τη μελέτη του φαινομένου της τρομοκρατίας σε αυτό το εγχειρίδιο είναι να μπορέσουμε να κατανοήσουμε την επικοινωνιακή τακτική που ακολουθούν τα μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων ώστε να επιτύχουν τους σκοπούς τους. Προκειμένου όμως να γίνει κάτι τέτοιο θα χρειαστεί η βοήθεια κάποιου μοντέλου επικοινωνίας που στην προκειμένη περίπτωση είναι αυτό του Lasswell. Το μοντέλο αυτό θα μας θέσει τα ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσουμε έτσι ώστε να οδηγηθούμε στην ανάλυση της τακτικής που χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες. Επίσης στην μελέτη θα μας βοηθήσει η ανάλυση τριών τρομοκρατικών οργανώσεων των οποίων η επιλογή δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς αποτελούν τρεις από τις πιο γνωστές τρομοκρατικές οργανώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως. Παράλληλα στο δεύτερο κομμάτι της εργασίας θα μας απασχολήσει η σχέση που μπορεί να προκύπτει από την δράση των τρομοκρατικών οργανώσεων και από την κάλυψη που προσφέρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως προς αυτές.

Thesis
NonPeerReviewed

Τρομοκρατία
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2003


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.