Η διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση 2007-2008: αιτίες, προβλήματα και λύσεις

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Η διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση 2007-2008: αιτίες, προβλήματα και λύσεις

Λυμπεράκη, Ολυμπία
Μπίσμπα, Ελευθερία

Έχουν ήδη περάσει δύο χρόνια από την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Ενώ πολλά έχουν γραφεί και ειπωθεί σχετικά με τα αίτια αυτής, πολύ λιγότερα γνωρίζουμε για τις επιπτώσεις της κρίσης, ίσως γιατί ακόμη αυτή είναι μία διαδικασία σε εξέλιξη. Από την άλλη μεριά, είναι αλήθεια ότι έχουμε σημαντική απόκλιση στις εκτιμήσεις σχετικά με το τέλος, χρονικά, της κρίσης. Ένα είναι σίγουρο: τα πάντα έχουν ημερομηνία λήξης. Αυτό ισχύει φυσικά και για τις οικονομικές κρίσεις. Το ζητούμενο βέβαια είναι πότε θα συμβεί αυτό με την τρέχουσα κρίση που όλοι βιώνουμε. Στο πρώτο κεφάλαιο θα αναφερθούμε στις μεγαλύτερες χρηματοπιστωτικές κρίσεις του παρελθόντος κάνοντας μια ανασκόπηση στη κρίση του ’30 και το φαινόμενο χιονοστιβάδας και θα προσπαθήσουμε να αγγίξουμε τα αίτια αυτής της κρίσης. Στο δεύτερο κεφάλαιο θα προσεγγίσουμε την χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-2008, καθώς και τα αίτια της. Στο τρίτο κεφάλαιο θα αναλύσουμε τις επιπτώσεις της κρίσης σε κάποιους σημαντικούς τομείς όπως είναι η ναυτιλία, ο τουρισμός, τα νοικοκυριά, η ανεργία, καθώς κ οι επιπτώσεις στην Ελλάδα κ σε κάποιες χώρες της Ε.Ε. Τέλος στο τέταρτο κεφάλαιο θα συναντήσουμε τα μέτρα που πήρε το ΔΝΤ για την αντιμετώπιση της κρίσης , προτάσεις της Ε.Ο.Κ.Ε καθώς και τα μέτρα του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

Thesis
NonPeerReviewed

Οικονομική κρίση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.