Παρουσίαση σύγχρονης τυροκομικής μονάδας

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2012 (EN)
Παρουσίαση σύγχρονης τυροκομικής μονάδας

Μαραντίδου, Ελένη

Η ιστορία της τυροκομίας ξεκινά πριν από 8.000 χρόνια όµως η φιλοσοφία της τυροκόµισης δεν έχει αλλάξει σηµαντικά από τότε. Όπως και οι υπόλοιπες τέχνες, έτσι και η τυροκοµία πέρασε σταδιακά από την ερασιτεχνική στην επαγγελµατική δραστηριοποίηση ενώ παράλληλα ξεκίνησαν τα πρώτα βήµατα δηµιουργίας οικογενειακών επιχειρήσεων. Οι µικρές οικογενειακές επιχειρήσεις είτε κράτησαν τον παραδοσιακό χαρακτήρα µικρού τυροκοµείου, είτε εξελίχθηκαν σε εκσυγχρονισµένες επιχειρήσεις παραγωγής τυροκοµικών προϊόντων. Η αρχικά µικρή οικογενειακή επιχείρηση Μπέλας που βρίσκεται στο νοµό Ηµαθίας, µετεξελίχθηκε µε την πάροδο των χρόνων σε µία σύγχρονη µονάδα επεξεργασίας τυριού.

Thesis
NonPeerReviewed

Τυροκομία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2012


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)