Παρουσίαση σύγχρονης τυροκομικής μονάδας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2012 (EL)
Παρουσίαση σύγχρονης τυροκομικής μονάδας

Μαραντίδου, Ελένη

Η ιστορία της τυροκομίας ξεκινά πριν από 8.000 χρόνια όµως η φιλοσοφία της τυροκόµισης δεν έχει αλλάξει σηµαντικά από τότε. Όπως και οι υπόλοιπες τέχνες, έτσι και η τυροκοµία πέρασε σταδιακά από την ερασιτεχνική στην επαγγελµατική δραστηριοποίηση ενώ παράλληλα ξεκίνησαν τα πρώτα βήµατα δηµιουργίας οικογενειακών επιχειρήσεων. Οι µικρές οικογενειακές επιχειρήσεις είτε κράτησαν τον παραδοσιακό χαρακτήρα µικρού τυροκοµείου, είτε εξελίχθηκαν σε εκσυγχρονισµένες επιχειρήσεις παραγωγής τυροκοµικών προϊόντων. Η αρχικά µικρή οικογενειακή επιχείρηση Μπέλας που βρίσκεται στο νοµό Ηµαθίας, µετεξελίχθηκε µε την πάροδο των χρόνων σε µία σύγχρονη µονάδα επεξεργασίας τυριού.

Thesis
NonPeerReviewed

Τυροκομία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2012


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.