Αυτόνομο και μερικώς αυτοκινούμενο MLRS M-270 με δυνατότητα αυτόματης στόχευσης και πυροδότησης πυρομαχικών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Αυτόνομο και μερικώς αυτοκινούμενο MLRS M-270 με δυνατότητα αυτόματης στόχευσης και πυροδότησης πυρομαχικών

Γερμανίδης, Νικόλαος

Το αντικείμενο της παρούσας μεταπτυχιακής εργασίας συνέλαβα καθώς υπηρετούσα τη στρατιωτική μου θητεία στην 193 MLRS. Ο στόχος της παρούσας μεταπτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη, ο σχεδιασμός και τη μετατροπή ενός MLRS τύπου M-270 σε ένα αυτόνομο όχημα. Το σύστημα έχει τη δυνατότητα να καταγράφει πολλαπλές γεωγραφικές θέσεις που στη συνέχεια το MLRS μπορεί να ακολουθήσει (παρακολούθηση σημείου αναφοράς). Επιπλέον, το MLRS έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει και να αποφεύγει τα εμπόδια που βρίσκονται στην πορεία του. Επιπλέον, έξι φωτοβολταϊκά πάνελ έχουν εγκατασταθεί στην επιφάνεια του εκτοξευτή. Η ενέργεια που παράγεται από τα φωτοβολταϊκά πάνελ δεν είναι αρκετή για να μετατρέψει το MLRS σε ένα αυτοτροφοδοτούμενο όχημα, αλλά είναι αρκετό για να καλύψει τη ζήτηση σε ενέργεια διαφόρων καταναλώσεων όπως η ενδοεπικοινωνία και η λειτουργία των φώτων πορείας.

Thesis
NonPeerReviewed

Μεταφορικά μηχανήμτα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.