Ανάπτυξη ενός συστήματος εποπτικού έλεγχου και απόκτησης δεδομένων (S.C.A.D.A) χρησιμοποιώντας visual basic

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Ανάπτυξη ενός συστήματος εποπτικού έλεγχου και απόκτησης δεδομένων (S.C.A.D.A) χρησιμοποιώντας visual basic

Κατσάρης, Παντελεήμων

Ο στόχος αυτής της εργασίας είναι η ανάπτυξη ενός συστήματος εποπτικού ελέγχου και απόκτησης δεδομένων (SCADA) με τη χρήση της Visual Basic. Το σύστημά μας θα αποτελείται από δύο υπολογιστές, ένα PLC και δύο απομακρυσμένες μονάδες εισόδων/εξόδων I/O. Ο υπολογιστής θα τρέξει την εφαρμογή λογισμικού SCADA που θα παρακολουθεί και θα ελέγχει τα δεδομένα. Το PLC θα χειριστεί τον έλεγχο της διαδικασίας και του εξοπλισμού (εισόδους, εξόδους και επικοινωνίες). Το σύστημά μας θα πρέπει να επιβλέπει και να ελέγχει ένα καυστήρα για πριονίδι από ένα εργοστάσιο ξυλείας. Το πριονίδι συλλέγεται από τις μηχανές που επεξεργάζονται το ξύλο και με την βοήθεια ενός συστήματος αναρρόφησης μεταφέρεται σε ένα σιλό. Από το σιλό το πριονίδι μεταφέρεται και καίγεται στον καυστήρα. Το νερό που θερμαίνεται στον καυστήρα χρησιμοποιείται για την ξήρανση του νωπού ξύλου και για τη θέρμανση του εργοστασίου. Θα αναλύσουμε όλα τα μέρη του συστήματος μας, δίνοντας όμως μεγαλύτερη προσοχή στην εφαρμογή SCADA.

Thesis
NonPeerReviewed

Συστήματα ψηφιακού ελέγχου

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.