Ενδιάμεσο για μετρήσεις υψηλών ρευμάτων για παλμογράφους και πολύμετρα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Ενδιάμεσο για μετρήσεις υψηλών ρευμάτων για παλμογράφους και πολύμετρα

Τζήμος, Αθανάσιος

Η εργασία αφορά την σχεδίαση και την κατασκευή ενός ενδιάμεσου κυκλώματος μέτρησης ρεύματος για παλμογράφους και πολύμετρα. Στο χώρο των ηλεκτρικών μετρήσεων η αδυναμία του παλμογράφου στην έλλειψη της δυνατότητας μέτρησης της έντασης του ηλεκτρικού ρεύματος είναι ένα σοβαρό μειονέκτημα. Επίσης παρά πολλά πολύμετρα έχουν περιορισμένη μέγιστη τιμή μέτρησης ρεύματος στα 10Α. O τρόπος με τον οποίο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την αδυναμία του παλμογράφου, είναι η σχεδίαση και κατασκευή ενός ηλεκτρονικού κυκλώματος όπου θα οδηγεί τον παλμογράφο. Χαρίζοντας του την δυνατότητα: Μέτρηση της έντασης του συνεχούς και εναλλασσόμενου ρεύματος, μεγάλο εύρος μέτρησης από 0-30 A χωρίς τον περιορισμό χρονικού ορίου, για AC/DC και συχνότητες έως 80ΚΗz. Η κατασκευή έχει υποστεί δόκιμες σε εργαστηριακό περιβάλλον με όργανα μέτρησης υψηλής ακρίβειας όπως το πολύμετρο AGILENT 34411A, οι μετρήσεις από το πολύμετρο έχουν αποθηκευτεί και επεξεργαστεί σε ηλεκτρονικό υπολογιστή με την βοήθεια του προγράμματος Labview. Η κατασκευή δοκιμάστηκε στην μέτρηση εν κενό, στην μέτρηση συνεχούς ρεύματος 1A, 2A, 3A, 4A, μέτρηση εναλλασσόμενου ρεύματος 2A, 3A και δόκιμη μέτρησης σε ημιτονοειδές, τριγωνικό και παλμικό (τετραγωνικό) σήμα. Κατόπιν την ολοκλήρωση της πειραματικής διαδικασίας η κατασκευή αποδείχτηκε αξιόπιστη, παρόλα αυτά υπάρχει δυνατότητα αναβάθμισης της κατασκευής για αύξηση τον χαρακτηριστικών όπως την δυνατότητα μέτρησης μεγαλύτερου ρεύματος από τα 30A.

Thesis
NonPeerReviewed

Ηλεκτρολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.