Τα ΜΜΕ σε περιόδους κρίσεων: οι σεισμοί στην Τουρκία και την Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Τα ΜΜΕ σε περιόδους κρίσεων: οι σεισμοί στην Τουρκία και την Ελλάδα

Πούλιου, Μαρία

Το θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι ¨Τα ΜΜΕ σε περιόδους κρίσεων. Οι σεισμοί στην Τουρκία και την Ελλάδα¨. Το βασικό αντικείμενο της εργασία είναι ο ρόλος που κατέχουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε περιόδους κρίσεων, το πώς αντιδρούν σε αυτές τις δύσκολες περιόδους και τι διαδικασία ακολουθούν προκειμένου να πληροφορήσουν και να ενημερώσουν απρόσκοπτα το κοινό, παρά τις αντίξοες συνθήκες που ενδεχομένως να επικρατούν. Το δεύτερο μέρος της εργασίας περιλαμβάνει το γεγονός των σεισμών στις δύο χώρες, γεγονός που συντάραξε τόσο από τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε όσο και από το ότι συνέβαλλε, για πολλούς, στην εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι τα ΜΜΕ κατέχουν τρεις συγκεκριμένους ρόλους σε περιόδους κρίσης, οι οποίοι πολλές φορές περιπλέκονται στενά μεταξύ τους και βασικός σκοπός τους είναι κάθε φορά η επίλυση της κρίσης και η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων. Όσον αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η αλήθεια είναι ότι, αν και τα ΜΜΕ παρουσιάζουν πλέον τους δύο λαούς μονιασμένους και αγαπημένους, στην πραγματικότητα πολύ λίγο άλλαξαν τις ισχύουσες αντιλήψεις και πεποιθήσεις για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Στο μέλλον πάντως θα αποδειχτεί σίγουρα και ξεκάθαρα εάν όντως οι σεισμοί και τα ΜΜΕ συνέβαλλαν στην συναδέλφωση των δύο λαών και αν όντως θα αντέξουν οι καλές αυτές σχέσεις τις επεκτατικές βλέψεις και τα συμφέροντα των δύο κρατών και μπροστά στα όποια προβλήματα παρουσιαστούν ορθώσουν την ελληνοτουρκική ¨φιλία¨ και όχι τα όπλα.

Thesis
NonPeerReviewed

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Ελλάδα
Σεισμοί

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.