Επικοινωνιακή πολιτική της συμμετοχής των γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Επικοινωνιακή πολιτική της συμμετοχής των γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Χάϊτα, Αγνή

Η παρούσα εργασία αναφέρεται στη συμμετοχή των γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ευγενής άμιλλα, ο αθλητισμός, η ειρήνη και η παιδεία βρίσκονται στην καρδιά των Αγώνων και στοιχειοθετούν τον πυρήνα του Ελληνικού πολιτισμού. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα ήταν και είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός, όνειρο και σκοπός ζωής για χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες. Η γυναίκα της αρχαίας Ελλάδας φαίνεται ότι απουσιάζει από το αθλητικό γίγνεσθαι. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι πιθανότητα για λόγους θρησκευτικών προκαταλήψεων η γυναίκα στην αρχαιότητα ποτέ δεν έγινε δεκτή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι μέχρι την κατάργησή τους παρέμειναν πεδίο δράσης του άνδρα. Η κατάσταση παρέμεινε ίδια και στο ξεκίνημα των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Η πορεία της γυναίκας στον αθλητισμό σε σύγκριση με την πορεία του άνδρα στάθηκε άνιση στη μακραίωνη ιστορία της ανθρωπότητας. Η αρχαία ελληνική αντίληψη που ήθελε τη γυναίκα έξω από τους χώρους άθλησης και μακριά από τα σπορ εξακολούθησε να αποτελεί μέρος της κυρίαρχης ανδρικής ιδεολογίας για πολλούς αιώνες. Το γυναικείο φύλο, με ελάχιστες εξαιρέσεις στο παρελθόν, δεν είχε σχέση με την πολιτική, την οικονομία, την τέχνη, τα γράμματα. Το ίδιο συνέβαινε και με τον αθλητισμό. Τα βήματα της γυναίκας στον τομέα αυτόν έγιναν, αναγκαστικά, δειλά δειλά, αφού ο αθλητισμός ανέκαθεν θεωρούνταν «ανδρική υπόθεση».

Thesis
NonPeerReviewed

Αθλητισμός
Γυναίκα - Κοινωνικά και ηθικά προβλήματα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.