Το επίπεδο των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Σερβίας και οι άμεσες ξένες επενδύσεις των ελληνικών επιχειρήσεων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Το επίπεδο των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Σερβίας και οι άμεσες ξένες επενδύσεις των ελληνικών επιχειρήσεων

Κουτσίκου, Άννα

Στο οικονομικό και εμπορικό πεδίο η Ελλάδα είχε στο παρελθόν και συνεχίζει να έχει αξιοσημείωτη παρουσία στη Σερβία, η οποία ενισχύεται συνεχώς με ταχείς ρυθμούς. Τον πρώτο ξένο επενδυτή στη Σερβία αποτελεί η χώρα μας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Σερβικής Υπηρεσίας Προώθησης Επενδύσεων για τις άμεσες επενδύσεις, κατά το διάστημα 2001-2004 οι ελληνικές επενδύσεις καταλαμβάνουν την τέταρτη θέση, με το ύψος του κεφαλαίου που επενδύθηκε να φθάνει τα 122,12 εκατ. δολ. Συγκεκριμένα, στο πρώτο κεφάλαιο θα προχωρήσουμε στη θεωρητική ανάλυση της έννοιας της άμεσης ξένης επένδυσης καθώς επίσης και τη σύνδεση της με την περιοχή της Σερβίας. Στο δεύτερο κεφάλαιο, θα περάσουμε στην ανάλυση της δημοκρατίας της Σερβίας. Η ανάλυση αυτή θα έχει να κάνει με πληθυσμιακά, οικονομικά, φορολογικά, θεσμικά κτλ. Τέλος, το τρίτο κεφάλαιο θα πραγματευτεί το θέμα της πτυχιακής εργασίας δηλαδή τις εμπορικές και πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Σερβίας.

Thesis
NonPeerReviewed

Επενδύσεις, Ξένες
Ελλάδα - Εξωτερικές οικονομικές σχέσεις - Βαλκανική Χερσόνησος
Ελληνικές επιχειρήσεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.