Περιέλιξη και συντήρηση ενός τριφασικού κινητήρα βραχυκυκλωμένου δρομέα 7.5 kW

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Περιέλιξη και συντήρηση ενός τριφασικού κινητήρα βραχυκυκλωμένου δρομέα 7.5 kW

Παπάς, Αναστάσιος

Η πτυχιακή έχει θέμα την περιέλιξη και την συντήρηση ενός τριφασικού κινητήρα βραχυκυκλωμένου δρομέα 7.5KW. Αρχικά ο κινητήρας είχε καμένο τύλιγμα όταν τον παραλάβαμε. Χρειάστηκε να φτιάξουμε το σχέδιο περιέλιξης του κινητήρα από την αρχή, επειδή δεν υπήρχε μέχρι στιγμής στο αρχείο μας ίδιος τύπος κινητήρα. Το σχέδιο δημιουργήθηκε σύμφωνα με το καμένο τύλιγμα το οποίο βγάλαμε. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε το καινούργιο τύλιγμα στον κινητήρα σύμφωνα με το παραπάνω σχέδιο και μετρήθηκαν οι ωμικές αντιστάσεις με το αναλογικό όργανο γέφυρα wheatstone και με το όργανο Megger μετρήσαμε την αντίσταση μόνωσης. Έπειτα σειρά είχε η συναρμολόγηση του κινητήρα, τοποθετώντας καινούργια ρουλεμάν στον δρομέα και επισκευή των εδρών. Τέλος έγινε η δοκιμή στα 400V εν κενώ για να διαπιστώσουμε ότι όλα είναι σωστά και επαληθεύσαμε τα Ampere των τριών φάσεων και την τάση σύμφωνα με την πινακίδα του κινητήρα.

Thesis
NonPeerReviewed

Κινητήρες
Ηλεκτρολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.