Πόλεμος και μέσα μαζικής ενημέρωσης: η στάση του ελληνικού τύπου στους πολέμους του Κοσσυφοπεδίου και του Ιράκ

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Πόλεμος και μέσα μαζικής ενημέρωσης: η στάση του ελληνικού τύπου στους πολέμους του Κοσσυφοπεδίου και του Ιράκ

Δεδούδη, Χρυσούλα
Γερμανή, Ελευθερία

Στο παρούσα εργασία, θα εξεταστεί το ειδικότερο θέμα της μετάδοσης πληροφοριών, ειδήσεων και εικόνων, που σχετίζονται με τον πόλεμο ή γενικότερα με μια στρατιωτική εμπλοκή. Πράγματι, στις κρίσιμες αυτές περιόδους, ο ρόλος των Μ.Μ.Ε. μπορεί να είναι καταλυτικός, στο μέτρο που τα Μέσα συμβάλλουν καθοριστικά στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Πρόκειται για ένα θέμα ευαίσθητο, όπως ευαίσθητο είναι και το ίδιο το αντικείμενό του οι ειδήσεις πολέμου-και επιπλέον για ένα θέμα πολύπλοκο, στο μέτρο που οι σχέσεις των Μ.Μ.Ε. με τα κέντρα εξουσίας περιπλέκονται ολοένα και περισσότερο. Οι λόγοι που η αντικειμενικότητα στην παρουσίαση του πολέμου χάνεται είναι περίπου οι ίδιοι με τους λόγους που οποιαδήποτε είδηση δεν είναι ποτέ απόλυτα αντι-κειμενικά δοσμένη από τα Μ.Μ.Ε.

Thesis
NonPeerReviewed

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Ελλάδα
Πόλεμοι

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.