Το βαμβάκι σαν βιομηχανικό φυτό

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Το βαμβάκι σαν βιομηχανικό φυτό

Δημουλάς, Σταύρος

Το βαμβάκι από πολλές ενδείξεις, φαίνεται ότι πρωτοαναπτύχθηκε σε δύο χωριστές περιοχές, την Ινδία και την Αμερική. Το βαμβάκι στην Ελλάδα φαίνεται ότι καλλιεργήθηκε πρώτη φορά τον 2ο μ.Χ. αιώνα με το όνομα Βύσσος, για αυτό και τα υφάσματα που κατασκεύαζαν τότε τα ονόμαζαν Βύσσινα. Η ανάπτυξη και η διάδοσή του σε όλο τον κόσμο ήταν ο κύριος συντελεστής της βιομηχανικής ανάπτυξης. Η σημασία του στο παγκόσμιο εμπόριο, στη διεθνή οικονομία και στην τεχνολογική πρόοδο ήταν πάντοτε μεγάλη. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν προβλήματα στην καλλιέργεια ( ο κίνδυνος της μονοκαλλιέργειας, η έκταση του κόστους παραγωγής, η έλλειψη του αρδευτικού νερού, η μικρή και πολυτεμαχισμένη έκταση κ.α.) τα οποία θα πρέπει να λυθούν άμεσα.

Thesis
NonPeerReviewed

Βαμβάκι - Εμπόριο και παραγωγή

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2004


cc_by_nc*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.