Η παγκόσμια τράπεζα ως παράγων ανάπτυξης των υπό ανάπτυξη χωρών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Η παγκόσμια τράπεζα ως παράγων ανάπτυξης των υπό ανάπτυξη χωρών

Κυρίτσης, Χρυσοβαλάντης
Γρουσδάνης, Χρήστος

Η εργασία που ακολουθεί έχει σαν θέμα την παρουσίαση της Παγκόσμιας Τράπεζας ως παράγων ανάπτυξης των υπό ανάπτυξη χωρών. Θα εξετάσουμε και θα παρουσιάσουμε κατά πόσο η Παγκόσμια Τράπεζα βοηθάει αναπτυσσόμενα κράτη. Η προσέγγιση μας στην Παγκόσμια Τράπεζα θα γίνει μέσω ανάλυσης των λειτουργιών της, των προτεραιοτήτων που έχει θέσει ως υψηλούς στόχους και των οφελών που έχουν τα κράτη μέλη με το να δανείζονται από την Παγκόσμια Τράπεζα σε σχέση με άλλους δανειστικούς οργανισμούς. Στη συνέχεια, θα αναφερθούμε στους τρόπους συνεργασίας με την Παγκόσμια Τράπεζα ανάλογα με το τι είδους βοήθεια ή συμβουλή χρειάζεται ο πελάτης-κράτος και θα αναλύσουμε τα δανειστικά προγράμματα που είναι διαθέσιμα σε κάθε περίπτωση. Σκοπός μας είναι να παρουσιάσουμε το ρόλο που παίζει σήμερα η Παγκόσμια Τράπεζα στη διεθνή κοινωνία με πρωταρχικό πάντα στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας και να τονίσουμε την χρυσή ευκαιρία που έχουν τα κράτη, όπως και η Ελλάδα, να αποκομίσουν οφέλη και πολύτιμες συμβουλές έτσι ώστε να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των κατοίκων τους.

Thesis
NonPeerReviewed

Διεθνείς οργανισμοί
Οικονομική ανάπτυξη

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.