Αυτόματη γραμμή παραγωγής με εποπτικό έλεγχο SCADA συστήματος, συνδεδεμένο με PLC και οθόνη αφής

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Αυτόματη γραμμή παραγωγής με εποπτικό έλεγχο SCADA συστήματος, συνδεδεμένο με PLC και οθόνη αφής

Παπαστεργίου, Νικόλαος

Ο κύριος στόχος της διπλωματικής εργασίας είναι να διερευνήσουμε πως θα πρέπει να γεμίσουμε μια δεξαμενή από μια γραμμή παραγωγής με λάδι με αυτόματο τρόπο και στην συνέχεια να καταγράφουμε αυτές τις τιμές σ’ ένα σύστημα απεικόνισης (SCADA). Δεύτερον, το σύστημα θα πρέπει να είναι ευέλικτο για να αλλάζουν εύκολα οι παράμετροι του συστήματος απεικόνισης, της οθόνης αφής τα οποία βρίσκονται εγκατεστημένα στην γραμμή παραγωγής. Επίσης η δεξαμενή θα γεμίζει με αυτόματο τρόπο με ασφαλώς την βοήθεια του αυτοματισμού. Το σύστημα αυτοματισμού αποτελείται από πάρα πολλά στοιχεία (για παράδειγμα, PLC, οθόνη αφής, αισθητήρια, βιομηχανικούς πίνακες, σύστημα εποπτικού ελέγχου, δυναμοκυψέλες, ενδείκτες ζύγισης κ.α) τα οποία θα αναφερθούμε παρακάτω. Η οθόνη αφής και το SCADA σύστημα θα επικοινωνούν με το πρωτόκολλο επικοινωνίας RS-485, αισθητήρια, ζυγιστικά και δυναμοκυψέλες. Επιπλέον, η μέγιστη απόσταση από το PLC μέχρι το SCADA θα είναι 800m, όπου όλα τα στοιχεία θα επικοινωνούν με το κεντρικό PLC. Για την καλύτερη πλήρωση της δεξαμενής, θα χρησιμοποιήσουμε ένα PID ελεγκτή, έτσι ώστε να έχουμε ομαλή λειτουργία στην εκκίνηση και στην έξοδο του λαδιού Τα προϊόντα που θα επιλέξουμε θα είναι των εταιρειών Mitsubishi, SCAIME, Pepperl Fuchs και Hager.

Thesis
NonPeerReviewed

Programmed Logical Controllers (PLCs)

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.