Πρωτότυπη εργαλειομηχανή CNC

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Πρωτότυπη εργαλειομηχανή CNC

Τσιάκαλος, Αναστάσιος

Ως αρχική ιδέα ήταν η κατασκευή συστήματος ελέγχου εργαλειομηχανών. Στόχος ήταν η ενσωμάτωση της σε οποιαδήποτε συμβατική εργαλειομηχανή. Αλλά θεωρώ πιο χρήσιμο να κατασκευαστεί μια πρωτότυπη CNC μηχανή, που θα έδινε την δυνατότητα πειραματισμού στο πρόγραμμα και στην μηχανολογική κατασκευή. Έτσι θα υπάρξει η ευκαιρία υλοποίησης – βιομηχανικών σχεδίων με την τεχνολογία CNC. Για την κατασκευή αυτού του project CNC έπρεπε να βρεθούν πολλά ηλεκτρολογικά- ηλεκτρονικά και μηχανολογικά σχέδια μηχανών για να αντλήσουμε στοιχεία, όπως για τη δομή των μηχανών CNC, για το πώς μπορούν να προγραμματιστούν και τα μυστικά της κατασκευής του. Έτσι έκανα τα πρώτα σχέδια για το πώς θα πρέπει να κατασκευάζονται. Το πρόβλημα ήταν το κόστος. Έτσι, οτιδήποτε περιγράφεται παρακάτω έγινε από εμένα με κομμάτια σιδήρου ειδικά κατεργασμένα. Αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να μάθω πολλά πράγματα για μεταλλικές κατασκευές, για βηματικούς κινητήρες, πώς να τους ελέγχω και φυσικά για τον προγραμματισμό ενός μικροελεγκτή. Παρακάτω μπορούμε να δούμε οτιδήποτε είναι αυτό που χρειάζεται να γνωρίζουμε, για να κατασκευαστεί αυτή η πρωτότυπη CNC μηχανή.

Thesis
NonPeerReviewed

Εργαλειομηχανές

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.