Η αποδοτική στρατηγική επικοινωνίας του Ζακ Ντερριντά: αμφισημία και ετερότητα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Η αποδοτική στρατηγική επικοινωνίας του Ζακ Ντερριντά: αμφισημία και ετερότητα

Μανωλάκη, Φωτεινή

Η θεματική της εργασίας έχει ως στόχο να κατανοηθεί όσο το δυνατό η σκέψη του μεγάλου φιλοσόφου Ντερριντά. Ο στόχος της εργασίας είναι να ερμηνευτούν οι βασικές έννοιες που διέπουν τη θεωρία του Ντερριντά. Το επαναστατικό στοιχείο της αποδόμησης των περιεχομένων των κειμένων του Ντερριντά ακολούθησε μία ανατρεπτική πορεία, μία ρήξη του πολιτισμού. Ρήξη και αμφιβολία για τον κώδικα αξιών, της κουλτούρας, του τρόπου ζωής, των επικρατουσών αντιλήψεων. Στην εργασία αυτή θα επιχειρηθεί η ανάδειξη της αποδομητικής ανάγνωσης μέσα από έργα του Ντερριντά που αποκρυσταλλώνουν τη νέα μορφή ανάγνωσης και αποτελούν το μανιφέστο της αποδόμησης στο Ντερριντά. Γίνεται λόγος για τα έργα «Γραφή και διαφορά», «Περί Γραμματολογίας», και «Η φωνή και το φαινόμενο».

Thesis
NonPeerReviewed

Πολιτική φιλοσοφία
Επικοινωνία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.