Διάδοση και χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT) στις ελληνικές επιχειρήσεις

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Διάδοση και χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT) στις ελληνικές επιχειρήσεις

Κυριακούλης, Αλέξανδρος

Οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο, που έχει προσφέρει η τεχνολογία στις επιχειρήσεις. Είναι μία προσφορά της τεχνολογίας προς τον επιχειρηματικό τομέα και κόσμο, φυσικά για να βελτιώσει και να οργανώσει καλύτερα τη λειτουργία τους. Η έννοια της Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών είναι πολύ πρόσφατη και διαδόθηκε μόνο μετά το 2000, με τη χρήση της ως όρου σε κείμενα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πάραυτα παρατηρείται μια ραγδαία εξέλιξη στον τομέα αυτό περισσότερο σε χώρες του εξωτερικού και λιγότερο στην Ελλάδα. Η Τεχνολογία Πληροφορικής και Επικοινωνιών έχει αναπτυχθεί σε αρκετούς κλάδους επιχειρήσεων, σε άλλους με μεγάλη ταχύτητα και επιτυχία και σε άλλους με πιο δειλά και σταθερά βήματα. Σημαντική ανάπτυξη διαφαίνεται στους τομείς του ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, του μεταφορικού εξοπλισμού, του τουρισμού, της υπηρεσίες πληροφορικής και επιχειρηματικές υπηρεσίες και, τέλος, στον κλάδο της υγείας. Τομείς, όπως τα χημικά, η κλωστοϋφαντουργία και οι επιχειρήσεις επαγγελμάτων και χειροτεχνίας φαίνονται διστακτικοί να υιοθετήσουν το η-επιχειρείν, αλλά γίνονται προσπάθειες για εξέλιξη. Εν κατακλείδι διαπιστώνουμε ότι οι αντιδράσεις των επιχειρήσεων για το η-επιχειρείν είναι αμφίρροπες, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται περισσότερο για τα κόστη και τους πόρους από τις μεγάλες επιχειρήσεις. Είναι πιθανόν το η-επιχειρείν να μην αποφέρει κέρδη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή να μην υπάρχει ειδίκευση και αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος που δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα σε αυτές τις επιχειρήσεις.

Thesis
NonPeerReviewed

Πληροφορική - Τεχνολογία
Ελληνικές επιχειρήσεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.