δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
Χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα: κριτήρια και προοπτικές
Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ο κλάδος της οικονομικής επιστήμης που ασχολείται με θέματα χρηματοοικονομικής ανάλυσης έχει γνωρίσει ιδιαίτερη άνθηση τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς. Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα δύο κυρίως παραγόντων. Πρώτον η οικονομική παγκοσμιοποίηση παραμερίζει τους φραγμούς στη διεθνή κίνηση κεφαλαίων, και οι επιχειρήσεις παίρνουν πλέον τις χρηματοοικονομικές αποφάσεις σε ένα διευρυμένο πλαίσιο ανταγωνισμού, που οδηγεί σε αυξημένη ζήτηση για στελέχη με χρηματοοικονομική κατάρτιση. Δεύτερον, η χρηματοοικονομική είναι μια άμεσα εφαρμοσμένη επιστήμη. Η πρόοδος της τεχνολογίας που επέτρεψε το κτίσιμο σημαντικών βάσεων δεδομένων και την ανάπτυξη νέων εξειδικευμένων μεθόδων για την επεξεργασία τους, βοήθησε να εμβαθύνουμε στον τρόπο που οι επιχειρήσεις λειτουργούν και διαχειρίζονται τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Επιπλέον ο μεγάλος ανταγωνισμός των οικονομικών μονάδων, τα σπανίζοντα επιχειρηματικά κεφάλαια και η προσπάθεια για την αποφυγή σπατάλης των διαθέσιμων πόρων, επέβαλαν την εντατική χρησιμοποίηση και ανάπτυξη όλων των σχετικών με την λήψη των χρηματοοικονομικών και επιχειρηματικών αποφάσεων επιστημών. Σκοπός αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι η συστηματική παρουσίαση των σύγχρονων μεθόδων και τεχνικών της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, του συγκεκριμένου εκείνου κλάδου της οικονομικής επιστήμης που ασχολείται με την λήψη χρηματοοικονομικών αποφάσεων.
Τέλος με λίγα λόγια όλες οι σύγχρονες επιχειρήσεις και οργανισμοί λειτουργούν σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον (παγκοσμιοποίηση, ανταγωνισμός, χρηματαγορές, καινοτομία, καταναλωτικές συνήθειες και προτιμήσεις κ.λπ. ) το οποίο παρέχει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί και νέους κινδύνους.
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.
Βοηθείστε μας να κάνουμε καλύτερο το OpenArchives.gr.