Το εργασιακό άγχος στον δημόσιο, ιδιωτικό και τραπεζικό τομέα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Το εργασιακό άγχος στον δημόσιο, ιδιωτικό και τραπεζικό τομέα

Πανταζή, Τριανταφυλιά Κ.

Στη σύγχρονη εποχή των τεχνολογικών εξελίξεων, ο χώρος της εργασίας διακρίνεται για την αλματώδη ανάπτυξή του, για την πολυπλοκότητά του και τις συνεχείς αλλαγές στις μεθόδους εργασίας. Ωστόσο, παρουσιάζει παράλληλα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αναφέρονται κυρίως στην παραγωγικότητα και ποιότητα της παρεχόμενης εργασίας. Μια σημαντική παράμετρος που σχετίζεται άμεσα και εντείνει αυτά τα προβλήματα είναι το εργασιακό άγχος. Το εργασιακό άγχος εκδηλώνεται σε όλους τους τομείς εργασίας (δημόσιο, ιδιωτικό, τραπεζικό) και επηρεάζει τη λειτουργικότητα των εργαζομένων στην πλειονότητά τους. Οι αρνητικές του επιπτώσεις αφορούν τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, την παραγωγικότητά τους και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Το παρόν πόνημα επικεντρώνεται στη μελέτη του εργασιακού άγχους στον δημόσιο, τον ιδιωτικό και τον τραπεζικό τομέα. Ο ανασταλτικός παράγοντας του εργασιακού άγχους καθορίζεται και από τις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις που καταγράφονται διεθνώς. Οι εργαζόμενοι κλονίζονται καθημερινά από διάφορες εξελίξεις που αφορούν στο εργασιακό τους περιβάλλον, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά η ψυχολογία τους. Η εργασία καταγράφει τους παράγοντες δημιουργίας του εργασιακού άγχους, καθώς και την επίδρασή του στην παραγωγικότητα των υπαλλήλων και στους τρεις εργασιακούς τομείς.

Thesis
NonPeerReviewed

Ψυχολογία
Συμπεριφορά εργαζομένων

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.