Μοντελοποίηση συμπεριφοράς "παίκτη" από την επεξεργασία μεγάλου όγκου ακατέργαστων δεδομένων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Μοντελοποίηση συμπεριφοράς "παίκτη" από την επεξεργασία μεγάλου όγκου ακατέργαστων δεδομένων

Μιχαλούτσος, Στυλιανός

Στη παρούσα εργασία προσπαθούμε να μοντελοποιήσουμε τη συμπεριφορά παικτών σε τυχερά παιχνίδια. Ερευνούμε το «νόμο των μικρών αριθμών» χρησιμοποιώντας ένα μοναδικό σύνολο δεδομένων στο παιχνίδι ΤΖΟΚΕΡ και ΚΙΝΟ του ΟΠΑΠ Α.Ε. Δεν είναι εφικτό να ακολουθήσουμε τους μεμονωμένους παίκτες, ωστόσο με βάση τα αποτελέσματα των κληρώσεων είμαστε σε θέση να μελετήσουμε τον τρόπο με τον οποίο εκείνοι αντιδρούν στα αποτελέσματα των πρόσφατων κληρώσεων ΤΖΟΚΕΡ ή ΚΙΝΟ). Μπορούμε επομένως να εξετάσουμε εάν συμπεριφέρονται σαν να θεωρούν ότι μπορούν να προβλέψουν, βασιζόμενοι στις πρόσφατες κληρώσεις, τους αριθμούς ΤΖΟΚΕΡ ή ΚΙΝΟ. Ενώ οι περισσότεροι παίκτες επιλέγουν το ίδιο σύνολο αριθμών κάθε εβδομάδα, χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τις κληρώσεις, βρίσκουμε ότι εκείνοι που αλλάζουν τις επιλογές τους, ενεργούν κατά μέσο όρο με τον τρόπο που προβλέπεται από το νόμο των μικρών αριθμών όπως τυποποιείται στη θεωρία συμπεριφοράς του παίκτη. Ιδίως, κατά μέσο όρο, απομακρύνονται από αριθμούς που έχουν κληρωθεί πρόσφατα, όπως προτείνεται από τη «πλάνη του τζογαδόρου» (gambler's fallacy) και κινούνται προς τους αριθμούς που είναι σερί, δηλαδή έχουν κληρωθεί αρκετές εβδομάδες στη σειρά, σύμφωνα με τη «πλάνη καυτών χεριών» ( hot hand fallacy).

Thesis
NonPeerReviewed

Τυχερά παιχνίδια
Εξόρυξη δεδομένων

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.