Σύγχρονες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Σύγχρονες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου

Τσαντεκίδης, Διονύσης

Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία είναι αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας προσπάθειας μελέτης και απόδοσης του συγκεκριμένου αντικειμένου. Λόγω του γεγονότος ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία έχοντας στραφεί στο να αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα στοιχεία των οικονομιών, τόσο των ανεπτυγμένων, όσο και των αναπτυσσόμενων χωρών, έχει αποκτήσει τεράστιο ενδιαφέρον τόσο η ανάλυση του ηλεκτρονικού εμπορίου όσο και η παρουσίαση των ηλεκτρονικών πλατφορμών που συντελούν προς την προώθηση του. Έχοντας ξεκινήσει από τις πλατφόρμες διαδικτύου, όπως το Ebay και το Amazon, που υποστηρίζουν ηλεκτρονικές αγοραπωλησίες ανά την υφήλιο, και με το επιχειρηματικό περιβάλλον να παρακολουθεί τις τεχνολογικές αλλαγές, ο τομέας αυτός αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία. Μεγάλο κομμάτι του e-commerce αποτελεί και η ηλεκτρονική τραπεζική, καθώς κατά τα τελευταία έτη και με την ολοένα και μεγαλύτερη εξοικείωση των ατόμων με την τεχνολογία, αποτελεί στόχο προώθησης από τις απανταχού τράπεζες, προκειμένου το κοινό να εξυπηρετείται 24 ώρες το 24ωρο και να πραγματοποιεί συναλλαγές από την άνεση του σπιτιού του, αποσυμφορίζοντας έτσι τα καταστήματα από την υπερβολική κίνηση. Η τεχνολογία ως προς τον συγκεκριμένο κλάδο, έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο, με ολοένα και περισσότερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου να αναβαθμίζονται ή να γεννιούνται από το μηδέν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς των επιχειρήσεων και όχι μόνο. Φυσικά και σε αυτές τις περιπτώσεις, σημαντικό σημείο διαφοροποίησης ανάμεσα στις πλατφόρμες αποτελεί η αρχιτεκτονική του λογισμικού που παράγεται αλλά και οι εφαρμογές που εγκαθίστανται.

Thesis
NonPeerReviewed

Ηλεκτρονικό εμπόριο
Ηλεκτρονικές συναλλαγές

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.