Οι γυναίκες στην πολιτική: έρευνα για Μερκούρη, Δαμανάκη και Μπακογιάννη

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Οι γυναίκες στην πολιτική: έρευνα για Μερκούρη, Δαμανάκη και Μπακογιάννη

Μάζνη, Ιορδάνα

Η αναφορά στη γυναίκα στον χώρο της εργασίας, της εκπαίδευσης και της πολιτικής, και ιδιαίτερα της τελευταίας, είναι σήμερα πολύ περιορισμένη και βρίσκεται συνήθως στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προβληματισμού ή μιας ευρύτερης έρευνας που σχετίζεται με τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία γενικότερα. Ωστόσο, ο επανακαθορισμός των δύο φύλων, μετά το κίνημα του φεμινισμού, έδωσε στη γυναίκα «προνόμια» που πριν δεν είχε, και την έβγαλε από την αφάνεια και την περιθωριοποίηση χιλιετιών στο προσκήνιο της ιστορίας και της πολιτικής. Στην παρούσα εργασία, λοιπόν, γίνεται η διερεύνηση της θέσης, του τρόπου και του τόπου της γυναικείας παρουσίας στο πλαίσιο της πολιτικής διαδικασίας. Παράλληλα, στοχεύει στην αναζήτηση εκείνων των στοιχείων που συγκροτούν την πολιτική κουλτούρα της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της, βασιζόμενη στην εμπειρία ανδρών και γυναικών και στην ιδιότητα του πολίτη, και ολοκληρώνεται με τα συμπεράσματα του ερευνητή σχετικά με τη σημερινή θέση της γυναίκας στην πολιτική εξουσία.

Thesis
NonPeerReviewed

Πολιτική

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.