Χρήση των νέων τεχνολογιών από τις ελληνικές επιχειρήσεις

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Χρήση των νέων τεχνολογιών από τις ελληνικές επιχειρήσεις

Ψωμιάδου, Κωνσταντίνα

Η παρούσα εργασία μελέτα την χρήση των νέων τεχνολογιών από διακόσες ελληνικές επιχειρήσεις. Πιο συγκεκριμένα εξετάζει πως και αν οι ελληνικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για την πραγμάτωση της έρευνας μελετώνται τα τρία πιο δημοφιλή κοινωνικά μέσα το Facebook, το twitter και το YouTube καθώς και η παρουσία των επιχειρήσεων στο διαδίκτυο μέσω αυτών. Για την συλλογή, ανάλυση και επεξεργασία των δεδομένων πραγματοποιήθηκε ποσοτική έρευνα. Σκοπός αυτής της εργασίας είναι να διερευνήσει τον βαθμό αναγνωρισημότητας των προφίλ των εταιριών στα κοινωνικά δίκτυα, να διερευνήσει τη δραστηριότητα τους σε αυτά, να διερευνήσει την στάση των χρηστών στις social media ενέργειες τους και να διαπιστωθεί η χρήση των κοινωνικών δικτύων από τις ελληνικές επιχειρήσεις. Η παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων στο διαδίκτυο είναι έντονη μέσω των ιστοσελίδων που διαθέτουν. Όσον αφορά όμως την χρήση των κοινωνικών δικτύων το ποσοστό αυτό είναι πολύ μικρότερο. Οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν χρησιμοποιούν ακόμα τα κοινωνικά δίκτυα έντονα, όσες όμως τα χρησιμοποιούν ενεργά ανταμείβονται με τα ανάλογα αποτελέσματα. Παρατηρούμε ότι κάποιες επιχειρήσεις έχουν αρχίσει (σε μικρό ποσοστό ακόμα) να εντάσσουν τα κοινωνικά δίκτυα στην μάρκετινγκ στρατηγική τους. Υπολογίζεται ότι μελλοντικά το ποσοστό των επιχειρήσεων που θα χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα για λόγους μάρκετινγκ και δημοσιών σχέσεων θα αυξηθεί σημαντικά.

Thesis
NonPeerReviewed

Επιχειρήσεις - Δίκτυα υπολογιστών
Διαδικτυακό μάρκετινγκ
Κοινωνικά δίκτυα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.