Δημιουργία πολυμεσικής εφαρμογής για την παρουσίαση του Μουσείου Ακρόπολης.

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Δημιουργία πολυμεσικής εφαρμογής για την παρουσίαση του Μουσείου Ακρόπολης.

Μουρελάτου, Μαρία
Μηλαθιανάκη, Ελευθερία

Η δημιουργία πολυμεσικών εφαρμογών προϋποθέτει την ενασχόληση με εξειδικευμένα προγράμματα συγγραφής πολυμέσων, καθώς και προγράμματα επεξεργασίας εικόνας, βίντεο και ήχου τα οποία χαρακτηρίζονται από πολυπλοκότητα. Οι πολυμεσικές εφαρμογές χρησιμοποιούνται πλέον από διάφορους τομείς και έχουν εισχωρήσει δυναμικά στο χώρο των μουσείων και της εκπαίδευσης προωθώντας τη γνώση και την πληροφόρηση με έναν δημιουργικό και πιο προσιτό τρόπο. Με την παρούσα εργασία, επιθυμούμε να δώσουμε μια εικόνα για το πώς τα πολυμέσα μπορούν να καταστούν χρήσιμα εργαλεία προβολής των μουσείων και πιο συγκεκριμένα των εκθεμάτων τους και των υπηρεσιών που προσφέρουν. Για την εκπόνηση της εργασίας χρειάστηκε αρχικά να πραγματοποιηθεί βιβλιογραφική έρευνα σχετικά με ιστορικά στοιχεία του βράχου της Ακρόπολης και των μνημείων της. Η εφαρμογή δίνει μια σαφή εικόνα για το χώρο του μουσείου, δίνοντας έμφαση στα εκθέματα όπως αυτά παρουσιάζονται στον επισκέπτη. Το μενού της εφαρμογής είναι διαχωρισμένο σε κατηγορίες ανάλογα με τα επίπεδα όπου παρουσιάζονται τα εκθέματα στο μουσείο. Με τη συγκεκριμένη εργασία προσπαθούμε να προβάλουμε το γεγονός ότι τα ελληνικά μουσεία, η συνεχώς αυξανόμενη χρήση των νέων τεχνολογιών και η εφαρμογή πολυμεσικών εφαρμογών, προσφέρουν στον επισκέπτη μια ευχάριστη εκπαιδευτική εμπειρία.

Thesis
NonPeerReviewed

Μουσεία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.