Η βιομηχανία ελαιολάδου και πυρηνελαίου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Η βιομηχανία ελαιολάδου και πυρηνελαίου

Σάρρος, Φώτιος

Το παραγωγικό δυναμικό της βιομηχανίας ελαιολάδου αποτελείται από ελαιοτριβεία, ελαιοδεξαμενές, ραφιναρίες, τυποποιητήρια και πυρηνελαιουργεία. Ο μεγάλος όγκος των ελαιοτριβείων, τα οποία είναι μικρές μονάδες με απαρχαιωμένο εξοπλισμό, βρίσκονται κυρίως στις κατεξοχήν ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας την Κρήτη και την Πελοπόννησο, και σε ποσοστό που φτάνει το 70% περίπου. Οι ελαιοδεξαμενές είναι επαρκείς τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα, ενώ τα τυποποιητήρια βρίσκονται συγκεντρωμένα στα μεγάλα αστικά κέντρα, διευκολύνοντας έτσι τη διακίνηση του τυποποιημένου ελαιολάδου. Επαρκείς είναι επίσης και οι εγκαταστάσεις ραφιναρίων και των Πυρηνελαιουργείων. Οι κατηγορίες στις οποίες κατατάσσεται το ελαιόλαδο με βάση την ποιότητα του, σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, είναι: •Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο •Παρθένο Ελαιόλαδο •Κοινό Παρθένο Ελαιόλαδο •Ελαιόλαδο Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής συγκεντρώνεται, χωροταξικά, στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο (65% του συνόλου περίπου)

Thesis
NonPeerReviewed

Αγροτικά προϊόντα - Μάρκετινγκ
Έλαια και λίπη, Εδώδιμα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.