Ο ρόλος και η σημασία της ελαιοκαλλιέργειας στην Ελλάδα: προβλήματα και προοπτικές

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Ο ρόλος και η σημασία της ελαιοκαλλιέργειας στην Ελλάδα: προβλήματα και προοπτικές

Παπαδοπούλου, Συμέλα

Η ελαιοκομία αποτελεί τον πιο σημαντικό κλάδο της Ελληνικής Δενδροκομίας. Η καλλιέργεια της ελιάς, που είναι από τις πιο παλιές γεωργικές ασχολίες του ανθρώπου στις Μεσογειακές Χώρες, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στην πρω¬τογενή και δευτερογενή παραγωγή. Με τα προβλήματα αυτά ασχολούνται πολλά Ινστιτούτα στις χώρες που καλλιεργείται η ελιά και τον ευρύτερο συντονισμό για επίλυση των προβλημάτων αυτής έχει αναλάβει το Διεθνές Συμβούλιο του Ελαιολάδου. Παρόλα αυτά οι γνώσεις μας σε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η καλλιέργεια της ελιάς θεωρούνται σχετικά περιορισμένες. Στη Χώρα μας παρουσιάζεται έντονη η ανάγκη να συγκεντρωθούν και να πα¬ρουσιασθούν τα σύγχρονα δεδομένα της ελαιοκομικής έρευνας στο ελληνικό κοινό. Αξιόλογες προσπάθειες έχουν γίνει από επιστήμονες που ασχολούνται με τα προβλήματα της ελιάς με την έκδοση σχετικών δημοσιευμάτων.

Thesis
NonPeerReviewed

Ελιά - Ελλάδα
Ελαιουργία και ελαιουργεία
Οικονομική ανάπτυξη

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.