Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2001 (EL)
Η πράσινη οικονομία

Ζουγανέα, Χαρίκλεια

Η διαδικασία οικολογικοποίησης της ανάπτυξης, η οικολογική μεταρρύθμιση είναι νέα επιλογή των φορέων ανάπτυξης, σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης της περιβαλλοντικής κρίσης. Πρόκειται για μια στρατηγική ρύθμιση του μοντέλου οικονομίας της αγοράς, με οικολογική προστασία. Η παρούσα μελέτη δεν διεκδικεί την ολιστική σύλληψη, περιγραφή, ανάλυση και επεξεργασία του νέου οικολογικού μοντέλου ανάπτυξης, το οποίο βρίσκεται στην αρχική φάση εξέλιξής του, κυρίως στον αναπτυγμένο κόσμο, ούτε διεκδικεί την πληρότητα μιας πρότασης για το μετά, αλλά απλώς φιλοδοξεί να θέσει τα πρώτα ερωτήματα του δυναμικά εξελισσόμενου αυτού μετασχηματισμού. Το πρώτο μέρος αναφέρεται στην θέση του περιβάλλοντος σήμερα, στις βασικές αρχές της οικολογίας και της περιβαλλοντικής ηθικής. Το δεύτερο μέρος εξετάζει στρατηγικές παραμέτρους της πράσινης οικονομίας, παραδείγματα επιχειρήσεων με οικολογική ταυτότητα και το ρόλο της διεθνούς και ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής πολιτικής. Η αναπτυξιακή ιδεολογία στηρίζεται σε μια βαθιά , κοινωνικά ριζωμένη λογική οικονομικού επεκτατισμού που έχει οδηγήσει τον άνθρωπο σε πρότυπα συμπεριφοράς καταστροφικά για το περιβάλλον. Για αυτό τον λόγο απαιτούνται εννοιολογικά και ερμηνευτικά εργαλεία, που θα προσφέρουν νέες δυνατότητες σύλληψης της σχέσης κοινωνίας, φύσης και οικονομίας.

Thesis
NonPeerReviewed

Κοινωνική ευθύνη της επιχείρησης
Οικολογικό μάρκετινγκ
Περιβάλλον
Περιβαλλοντική ηθική
Περιβάλλον - Προστασία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2001-11-02


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.