Εργασιακές σχέσεις: δικαιώματα και υποχρεώσεις εργαζομένων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Εργασιακές σχέσεις: δικαιώματα και υποχρεώσεις εργαζομένων

Χατζηϊωαννίδης, Νικόλαος

Οι εργασιακές σχέσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στον παραγωγικό τομέα και συνδέονται άμεσα με την οικονομική και κοινωνική πρόοδο των εργαζομένων και επομένως και του ίδιου του κράτους. Σήμερα οι εργασιακές σχέσεις των μισθωτών και των εργοδοτών βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα και αυτό βοηθάει τόσο στην παραγωγική και οικονομική ανάπτυξη, όσο και στο να δημιουργείται ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο για τους εργαζομένους. Στην αρχή της εργασίας θα ασχοληθούμε με το εργατικό δίκαιο και την ανάπτυξη σημαντικών θεμάτων της εργατικής νομοθεσίας, μεταξύ των εργαζομένων, των εργοδοτών και του κράτους. Έτσι θα πούμε για τις υποχρεώσεις του μισθωτού προς τον εργοδότη του και για την εργασία που παρέχει, αλλά και τις υποχρεώσεις του εργοδότη προς τους μισθωτούς του και το κράτος. Θα εξετάσουμε τα είδη των συμβάσεων εργασίας, την περίπτωση της εργασίας των ανηλίκων, που είναι σημαντικό κοινωνικό ζήτημα, τα ειδικά βιβλία καταχώρησης νεοπροσλαμβανομένου προσωπικού και τα βιβλιάρια υγείας τα οποία πρέπει να έχουν ορισμένες κατηγορίες μισθωτών.

Thesis
NonPeerReviewed

Υγιεινή και ασφάλεια
Εργατικό δίκαιο
Εργασία και εργαζόμενοι

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.