Κινητή εφαρμογή παροχής πληροφόρησης ιδρυμάτων και τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Κινητή εφαρμογή παροχής πληροφόρησης ιδρυμάτων και τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Σκόδρας, Δημήτρης

Στην παρούσα πτυχιακή εργασία θα μελετήσουμε το λειτουργικό σύστημα Android. Αρχικά θα κάνουμε μια ιστορική αναδρομή για να ενημερωθούμε για το πώς, το πότε και από ποιους υλοποιήθηκε. Κατόπιν θα αναφερθούμε στην αρχιτεκτονική του, τις βασικές λειτουργίες του και στον τρόπο που χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Linux. Στην συνέχεια θα περιγράψουμε κάθε μια από τις εκδόσεις που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα και θα αναλύσουμε τα χαρακτηριστικά και τις διαφορές τους. Καθοδηγούμενη από τα πλεονεκτήματα του Android, υλοποιήσαμε μια εφαρμογή που σκοπός της είναι η ενημέρωση του χρήστη για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας με τον εξής τρόπο. Αρχικά, επιλέγει το ανάλογο ίδρυμα για το οποίο θέλει να μάθει πληροφορίες. Εφόσον εμφανιστούν αυτές οι πληροφορίες τού δίνεται η δυνατότητα να επισκεφτεί την ιστοσελίδα, τις νέες ανακοινώσεις που αφορούν το ίδρυμα και τον χάρτη. Έπειτα αφού επιλέξει το χάρτη μπορεί να δει την θέση του ιδρύματος και τον τρόπο που θέλει να πλοηγηθεί σε αυτό (οδήγηση – περπάτημα – ποδήλατο – μέσα μεταφοράς). Κατόπιν επιλέγει τον τρόπο πλοήγησης και χρωματίζεται πάνω στο χάρτη με κόκκινη γραμμή η διαδρομή, καθώς επίσης αναγράφεται η συνολική χιλιομετρική απόσταση. Ακόμη επιλέγοντας τις οδηγίες, εμφανίζονται οι όποιες μεταβολές του δρόμου που πρέπει να ακολουθήσει. Επιπρόσθετα, τού δίνεται η επιπλέον δυνατότητα να επιλέξει μαζικά στο χάρτη όλα τα ιδρύματα τις χώρας.

Thesis
NonPeerReviewed

Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Κινητά συστήματα επικοινωνίας
Εκπαίδευση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.