Παρουσίαση και ανάλυση της ελληνικής μπλογκόσφαιρας στην προσχολική αγωγή

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Παρουσίαση και ανάλυση της ελληνικής μπλογκόσφαιρας στην προσχολική αγωγή

Νείρου, Ιφιγένεια

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η διείσδυσή της σε όλους τους τομείς της ζωής μας δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο και τον τομέα της εκπαίδευσης γενικότερα και της προσχολικής αγωγής ειδικότερα. Οι νέες απαιτήσεις της κοινωνίας έχουν καθιερώσει τη χρήση των υπολογιστών και τεχνολογιών σε όλες τις καθημερινές δραστηριότητες, ενώ τελευταία έχουν αλλάξει το σκηνικό στη λειτουργία της εκπαίδευσης. Τόσο το Internet όσο και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και τα Ιστολόγια (Blogs) αποτελούν τρόπους επικοινωνίας και πληροφόρησης, τους οποίους χρησιμοποιούν οι άνθρωποι κατά κόρον τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα, η χρήση αυτή αυξάνεται ολοένα και περισσότερο και στην προσχολική αγωγή, τόσο από τη μεριά των γονέων όσο και από τη μεριά των ίδιων των παιδαγωγών / εκπαιδευτικών, οι οποίοι μέσα από αυτά ενισχύουν τις δυνατότητές τους και εκμεταλλεύονται τα διάφορα πλεονεκτήματα που προσφέρει η τεχνολογία. Στην εργασία αυτή γίνεται μια παρουσίαση και ανάλυση της μπλογκόσφαιρας στη προσχολική αγωγή, σε μια προσπάθεια να καταγραφούν όλοι εκείνοι οι παράγοντες που χαρακτηρίζουν ένα ιστολόγιο (blog) ως αξιόλογο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει τους παιδαγωγούς / εκπαιδευτικούς και να δώσει άλλη οπτική στη διεξαγωγή της διδασκαλίας. Άλλωστε, είναι πλέον αδιαμφισβήτητο ότι μιας και η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις, η ένταξή της στην εκπαίδευση και στις ζωές των νηπίων είναι αναπόσπαστο κομμάτι και οφείλει να λαμβάνει χώρα και να εναρμονίζεται με τις απαιτήσεις της εποχής.

Thesis
NonPeerReviewed

Διαδίκτυο στην εκπαίδευση
Τεχνολογία της πληροφορίας
Εκπαίδευση
Κοινωνικά δίκτυα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.